Novalja danas


Novalja je poznato ljetovalište i turističko središte otoka Paga. Idealno je smještena na pomorskim i kopnenim putovima od Kvarnera prema Dalmaciji.

Danas na području grada Novalje, na površini od 93.36km 2 živi oko 3500 stanovnika tako da je i izvan ljetnih mjeseci u funkciji veći broj ugostiteljskih objekata, trgovina, dom zdravlja i ostale potrebne službe.

U ljetnim mjesecima broj stanovnika se značajno poveća zahvaljujući razvijenoj turističkoj aktivnosti što prati i otvaranje niza sezonskih pratećih objekata.

Novalja je poznata po prekrasnim plažama u svojoj neposrednoj blizini - Zrće, Caska, Straško, Babe, Trinćel i Braničevica.

Najljepša i najatraktivnija novaljska plaža svakako je Zrće. Svojim izuzetnim prirodnim karakteristikama, opremljenošću i sadržajima, plaža Zrće udovoljava strogim kriterijima Europske zaklade za obrazovanje i odgoj za okoliš pa od ljeta 2003. godine ima Plavu zastavu. Plaža je od Novalje udaljena oko 2 km.

Na plaži se mogu koristiti razni sportsko-rekreativni i zabavni sadržaji te kvalitetna ugostiteljska ponuda, a nekoliko atraktivno uređenih objekata pruža mogućnost zabave tijekom cijele noći.